David Ellefson niet te horen op nieuw album Megadeth

David Ellefson zal niet te horen zijn op het aankomende album van de Amerikaanse trashmetalband Megadeth. De nummers waaraan de bassist, die vorige maand door de groep is ontslagen, heeft meegewerkt worden opnieuw opgenomen met een andere muzikant.

In een interview op Gimme Radio vertelde gitarist en zanger van de band Dave Mustaine dat ze nog zoeken naar een nieuwe bassist. "Over een paar weken komt iemand langs om de baspartijen die we hadden opgenomen te vervangen. Dat zou relatief snel moeten gaan, want de persoon met wie we praten is een geweldige bassist. En hopelijk kan deze blijven na de opname. Of we vinden iemand voorafgaand aan de opnames die onze vaste man wordt voor de toekomst", zei Mustaine.

In mei lekten beelden uit van een intiem videogesprek tussen Ellefson en een Nederlandse fan. Al snel gingen verhalen rond dat de muzikant een minderjarige dame had 'gegroomd', een vorm van digitaal kinderlokken. Later bleek de vrouw 19 jaar te zijn en liet zij in een verklaring weten dat zij zelf het initiatief nam en dat de seksuele daden niet tegen haar wil plaatsvonden. "Er is nooit eerder iets ongepasts gebeurd. Het was allemaal met wederzijds instemmen. Ik ben geen slachtoffer en ik ben niet gegroomd. Ik was alleen zo naïef om het op te nemen en de beelden zonder zijn toestemming met een vriend te delen", stond in het rapport van de politie van Scottsdale in Arizona, die de zaak onderzoekt.

Ellefson liet daarna weten juridische stappen te ondernemen tegen de persoon die de video via sociale media heeft verspreid.