David Elsendoorn: Emmy-zege voor Ted Lasso is onwerkelijk

De Nederlandse acteur David Elsendoorn, die een vaste rol heeft in de grote Emmy-winnaar Ted Lasso, noemt het succes van de serie "heel onwerkelijk". Dat laat hij maandag weten vanaf een Emmy-feestje in Los Angeles, waar hij momenteel verblijft.

Elsendoorn speelt in het tweede seizoen van de komedie over een Brits voetbalteam en zijn charismatische trainer de Nederlandse speler Jan Maas. Ted Lasso won maandagochtend maar liefst zeven Emmy's, waaronder die voor beste komedie. Ook werden drie hoofdrolspelers, waaronder Jason Sudeikis, bekroond.

"We maken de serie met zo'n bijzondere groep mensen", stelt Elsendoorn. "En ik voel mij enorm bevoorrecht en waanzinnig dankbaar dat ik van zulke fantastische vakmensen kan leren. Het zijn stuk voor stuk zulke inspirerende acteurs."

Populariteit

Elsendoorn studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde eerder een hoofdrol in de film Gelukszoekers van Hanro Smitsman. Ook was hij te zien in series als Spangas en Vliegende Hollanders.

Ted Lasso is te zien op Apple TV+. De serie heeft op basis van reacties op sociale media de afgelopen weken in Nederland flink aan populariteit gewonnen.