Davids draait mee bij beloften Oranje

ZEIST (ANP) - Edgar Davids gaat voor even aan de slag bij de KNVB. De 74-voudig international van het Nederlands elftal draait volgende maand als assistent-trainer mee bij het beloftenelftal, Oranje onder 20 jaar. ,,KNVB, bedankt voor de uitnodiging om deel uit te maken van de trainersstaf van Ned U20. Heb er zin in!'', schreef Davids op Twitter.

Het gaat om een eenmalige 'stage' onder bondscoach Peter van der Veen, rond de wedstrijd van de beloften tegen Tsjechië op 27 maart. Davids volgt de trainerscursus en liep eerder stage bij FC Twente en Telstar.

De 44-jarige Davids vierde zijn grootste successen als voetballer met Ajax in de jaren negentig. De bikkelharde middenvelder speelde ook jaren in Italië, bij AC Milan, Juventus en Internazionale. Davids droeg daarnaast de shirts van FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Crystal Palace. De laatste jaren van zijn carrière bracht hij door bij Barnet FC, een bescheiden Engelse club waarbij hij ook zijn eerste stappen als trainer zette. Davids volgt momenteel via een aangepast traject de cursus coach betaald voetbal.

0 Reacties Doe mee met de discussie →