Davina enige Nederlandse zangeres in Tussauds: geloofde het niet

Davina Michelle is de enige Nederlandse zangeres die een plekje heeft in Madame Tussauds Amsterdam. "Ik geloofde het eigenlijk niet", vertelt de zangeres woensdag na de onthulling van haar beeld aan het ANP. "Ik hoop ook niet de laatste."

Volgens Michelle zijn er nog "ongelofelijk veel zangeressen in Nederland die zo'n beeld verdienen". "Ik vond het bizar om te horen dat Anouk er nog niet een had bijvoorbeeld. Maar ja, misschien is dit een stap in de goede richting."

Het wassen beeld werd woensdag onthuld onder toeziend oog van haar familie, vrienden en de pers. Ze is blij met het resultaat. Eng, zoals Nikkie de Jager haar eigen beeld noemde, vindt ze haar evenbeeld niet. "Ik vind het vooral erg impressive. Maar als je heel lang naar hetzelfde kijkt dan wordt alles een beetje eng. Dat ik zo stil zit vind ik wel een beetje gek."

Enorme bevestiging

Michelle vloog in oktober af naar Londen om zichzelf te laten opmeten. "Daar heb ik iets van drie, vier uur op een kruk gezeten. Maar zij zijn er nog een goeie acht maanden mee bezig geweest." Michelle heeft zelf invloed kunnen uitoefenen op de outfit en de make-up van het beeld, een zittende Michelle met een zwarte outfit, zwart-witte gympen en twee vlechten. "Deze outfit heb ik ooit laten maken voor een virtuele show. Ik moest een outfit doneren en we dachten: deze gaat gewoon heel goed werken hiervoor."

Het feit dat ze Michelle benaderden voor het beeld vindt ze "een enorme eer". "Laat ik het zo zeggen: het feit dat ze mij vroegen betekent dat ze er vertrouwen in hebben dat ik over 15 jaar nog steeds muziek mag maken en er 'ben'. Iets wat ik me zelf niet altijd realiseer, maar een enorme bevestiging is."

Bovendien wordt mede door het publiek bepaald welke sterren een plekje verdienen in het wassenbeeldenmuseum. Dat gebeurt aan de hand van een enquête, legt Michelle uit. "Daar kwam uit dat ze mijn toeter wilden zien. Vet hè?"