Davina Michelle: My Own World afsluiting van het begin

De bioscoopfilm My Own World van Davina Michelle gaat woensdag bij Pathé in première. In gesprek met BuzzE vertelt de zangeres hoe ze de opnames van de concertregistratie in een lege AFAS Live heeft beleefd.

My Own World, de gelijknamige titel van haar nieuwe single, is een concertregistratie aangevuld met documentaire-fragmenten waarin Davina vertelt over zichzelf en haar carrière. Alles is in één keer opgenomen. "Het was een héle lange dag, maar het is enorm goed gegaan", zegt de zangeres enthousiast.

Het was voor Davina wel even wennen om voor een lege zaal zo enthousiast op het podium te staan. "Ik kreeg geen input van de zaal terug, dus ik moest zelf twee tot drie keer zoveel geven om het enthousiasme erin te houden voor de kijkers", zegt ze. "Ik moest ook veel enthousiaster zijn dan normaal en tegen de camera praten. Ik heb flink wat calorieën verbrand die dag", lacht ze.

Vertraging op de lijn

Het concert is medio juni opgenomen, nog eigenlijk middenin de tijd van het ‘nieuwe normaal’, al wil Davina het niet zo noemen. "Dit went niet snel, het is ook geen nieuw alternatief", meent ze. "Ik mis het publiek en de mensen erbij."

Davina ziet haar film daarom als "vertraging op de lijn", omdat ze pas feedback van het publiek krijgt als de film in de bioscoop draait.

Afsluiting van het begin

Hoewel ze pas 24 is heeft Davina in de documentaire-fragmenten al best veel te vertellen over ‘Her Own World.’ Over de pieken en dalen van het succes achter de schermen en over de reis van onbekende naar Bekende Nederlander. "Het voelt als een achtbaan", vat ze het treffend samen. "Het is tijd en ik heb ook wel wat te vertellen", vooral over de persoon achter Michelle, zoals haar echte voornaam luidt.

Ze draait al een paar jaar mee, maar toch vindt de zangeres niet dat ze al een gevestigde naam is. "Ik voel me nog wel een nieuwkomer", zegt ze. Met haar nieuwe single en album dat in september uitkomt hoopt ze de volgende stap te zetten en die fase achter zich te laten. "De single is de afsluiting van het begin."