Davis helpt Los Angeles Lakers aan cruciale zege in NBA

LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben een belangrijke zege geboekt in de Amerikaanse NBA. De ploeg won met 123-111 van Minnesota Timberwolves en klom naar de zevende plaats in de Western Conference. Die positie geeft recht op deelname aan de play-offs.

De Lakers hadden met Anthony Davis een topschutter in huis. Hij maakte 38 punten in het duel, terwijl hij nota bene korte tijd aan de kant zat met een verzwikte enkel. Vedette LeBron James kwam tot 18 punten en 10 rebounds.

"Het begint allemaal bij Anthony", zei assistent-coach Darvin Ham van de Lakers. "We hebben een team dat heel veel kan, maar je hebt een centrale kracht nodig die de aanval leidt en dat is Anthony."

Knicks

Jalen Brunson viel op bij New York Knicks met 48 punten in de wedstrijd tegen Cleveland Cavaliers. De Knicks wonnen met 130-116 en staan vijfde in de Eastern Conference, een veilige plek voor het behalen van de play-offs.

Bij de Cavaliers was Donovan Mitchell productief; hij noteerde 42 punten. De ploeg uit Cleveland bezet de vierde plek in de Eastern Conference en is al zeker van de nacompetitie, waarin de zestien beste ploegen uit de twee divisies gaan strijden om het kampioenschap in de NBA.