De Ashton Brothers duiken coronaproof het theater weer in

De Ashton Brothers hebben al flink wat ervaring met het organiseren van ongebruikelijke theateravonturen, "dus een coronaproof show lukte ons ook nog wel", vertelt Friso van Vemde, onderdeel van het gezelschap, aan BuzzE. Vanaf 1 juli duikt hij samen met Pim Muda en Joost Spijkers het Figi Theaterhotel in Zeist weer in.

In de hele maand juli staan de mannen in het theaterhotel. Ze doen twee shows per avond met elk honderd mensen in de zaal. Die kunnen dan voor- of achteraf een hapje eten in het bijbehorende restaurant. "We doen alles zelf. Decor bedenken en bouwen. We snijden nog net geen uien", zegt Friso lachend.

In de show houden de mannen anderhalve meter afstand, maar recent werd bekend dat dat bij acteurs niet meer nodig is. Toch gooien de Ashton Brothers hun show niet om. "Dingen worden misschien wel leuker, omdat we weer dicht bij elkaar mogen komen", zegt Friso. "We zorgen er natuurlijk voor dat we weinig contact met de buitenwereld hebben en dat we onze gezondheid goed in de gaten houden."

Herkenbaar

De echte fans zullen wellicht een groot deel van de show herkennen. Die is namelijk gebaseerd op een oudere show uit 2007. "We zijn in het archief gedoken en hebben oud materiaal opgerakeld. Het was heel leuk om daar weer mee aan de gang te gaan." De show gaat over rondreizende kwakzalvers, gebaseerd op de geschiedenis. "Dat is nu, in tijden van corona, verrassend actueel", aldus Friso.

A Medicine Show is vanaf 1 juli dagelijks te aanschouwen in het Figi Theaterhotel in Zeist. De kaartverkoop gaat snel, maar kaarten zijn nog te koop op de website van de Ashton Brothers.