De Boer en Stam hervatten Amerikaans voetbalseizoen met nederlaag

ORLANDO (ANP) - Trainers Frank de Boer en Jaap Stam hebben het Amerikaanse voetbalseizoen met een nederlaag hervat. De Boer ging met Atlanta United onderuit tegen New York Red Bull (0-1). Stam was met FC Cincinnati kansloos tegen Columbus Crew: 0-4.

Florian Valot tekende voor de enige treffer van New York Red Bulls. Atlanta United kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker. Maar George Bello raakte de lat en Adam Jahn miste voor open doel. De wedstrijd begon drie kwartier later vanwege onweer. De Boer kan voorlopig nog geen beroep doen op zijn geblesseerde sterspeler Josef Martínez.

Trainer Stam, opvolger van de ontslagen Ron Jans, debuteerde met een forse nederlaag op de bank van Cincinnati: 0-4. Gyasi Zardes scoorde tweemaal. Stam wisselde Siem de Jong. Hij haalde Haris Medunjanin, oud-speler van AZ, ook voortijdig naar de kant.

Stilgelegd

De MLS werd in maart al na twee speelronden stilgelegd als gevolg van de coronacrisis. Na een onderbreking van bijna vier maanden hervatten de Amerikaanse clubs het seizoen op een centrale locatie, op het Disney Wide World of Sports-complex bij Orlando. De resultaten uit de groepsfase van het toernooi tellen mee voor de reguliere competitie.

Atlanta United en FC Cincinnati zijn in dezelfde poule ingedeeld.