De Boer haalt opgelucht adem om topscorer Martinez

ATLANTA (ANP) - Trainer Frank de Boer kan opgelucht ademhalen. De blessure van topschutter Josef Martinez van Atlanta United blijkt minder ernstig dan werd gevreesd. Martinez viel zaterdag geblesseerd uit tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen San José Earthquakes (3-1).

De spits uit Venezuela leek zijn rechterknie te verdraaien toen hij nogal ongelukkig in botsing kwam met ploeggenoot Gonzalo Martinez. Hij moest per brancard van het veld. "Je vreest op dat moment het ergste", zei De Boer in Amerikaanse media. "Maar het ziet er nu toch niet zo slecht uit. We hebben goede hoop dat hij eerder terug is dan we aanvankelijk dachten, al is het nog te vroeg om precies te zeggen hoe lang het gaat duren." Hoewel Martinez nog steeds op krukken loopt, hebben medici al uitgesloten dat er iets mis is met zijn kniebanden.

Martinez maakte dit jaar al 26 doelpunten voor Atlanta United in de MLS. De spits scoorde in vijftien wedstrijden op rij. Aan die reeks kwam tegen San José Earthquakes een einde. De ploeg van De Boer speelt woensdag, zonder Martinez, tegen New York City FC.