De Bruyne kijkt ernaar uit met Manchester in België te spelen

BRUGGE (ANP) - Kevin De Bruyne vindt het leuk dat hij met zijn club Manchester City een Champions League-wedstrijd in België mag spelen. De 30-jarige middenvelder weet niet hoe de ontvangst dinsdag in het stadion van Club Brugge zal zijn.

"Sinds mijn vertrek tien jaar geleden, heb ik niet meer met een club in België gespeeld. Alleen nog maar met het nationale elftal", vertelde De Bruyne maandag. "Als je met de Belgische ploeg speelt, staan de supporters achter je. Ik weet niet hoe ze morgen zullen reageren, maar ik ben hier om mijn werk te doen."

Voor beide clubs hangt best veel van het duel af. Club Brugge is met 4 punten uit twee duels goed begonnen aan de groepsfase. Manchester City staat voorlopig zelfs 1 punt achter op de Belgische kampioen. De Bruyne: "Club is een heel sterke ploeg, die goed voetbalt en veel talent heeft. Ze zijn vaak kampioen geweest en weten wat er nodig is om te winnen. Daarom zullen we ook niet makkelijk over dit duel denken. Clubs die in de Champions League spelen, hebben altijd kwaliteit."

De Bruyne kende de voorbije maanden wat fysieke tegenslag, maar hij voelt zich nu steeds beter. "Het was niet gemakkelijk. Er zijn zes maanden voorbijgegaan die niet eenvoudig waren. Ik kon weinig trainen en moest veel wedstrijden spelen. Maar het gaat de goede kant op."