De Deventer Mediazaak verkozen tot beste podcast van het jaar

De Deventer Mediazaak is uitgeroepen tot beste podcast van het jaar. Podcastmaker Annegriet Wietsma kreeg de award donderdag uitgereikt tijdens de finale van de Dutch Podcast Awards.

Podcast De Deventer Mediazaak is gebaseerd op het boek dat journalist Bas Haan schreef over de Deventer Moordzaak en gaat over de rol die de media hebben gespeeld in de nasleep van de zaak. In de podcast spreekt Wietsma met hoofdrolspelers uit de zaak, waaronder de man die door opiniemaker Maurice de Hond jarenlang ten onrechte werd beschuldigd van de moord op de weduwe Wittenberg. Van het verhaal verscheen onlangs ook een bioscoopfilm, De Veroordeling.

"De podcast steekt ontzettend goed in elkaar. Met een prettige voice-over, een spanning die slim wordt opgebouwd en echte cliffhangers ontbreken niet. Een meer dan terechte winnaar!", staat te lezen in het juryrapport. In totaal kon er op 45 genomineerde podcasts worden gestemd. De publieksstemmen telden voor 70 procent mee, de overige 30 procent werd door een jury bepaald.