De Graafschap mist Verbeek en Van Huizen in promotieduel

DOETINCHEM (ANP) - Trainer Mike Snoei van De Graafschap kan woensdagavond in het beslissende duel met Helmond Sport om promotie naar de Eredivisie niet beschikken over Danny Verbeek. De aanvallende middenvelder is positief getest op corona.

Verbeek zat vrijdag al verplicht in quarantaine toen De Graafschap er in het uitduel met Jong Ajax (1-1) niet in slaagde om promotie veilig te stellen. Hij was toen in contact geweest met iemand die besmet bleek met het coronavirus. Toine van Huizen is geschorst voor het duel met Helmond Sport.

De Graafschap promoveert na kampioen SC Cambuur als tweede club naar de Eredivisie als het wint van Helmond Sport. Bij een gelijkspel of nederlaag kunnen Go Ahead Eagles, Almere City en NAC Breda nog als tweede eindigen. De club uit Doetinchem degradeerde in 2019 naar de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap leek op weg naar promotie toen het seizoen vorig jaar werd afgebroken na de uitbraak van het coranavirus. De club stond toen tweede op de ranglijst met een voorsprong van 7 punten op het als derde geklasseerde Volendam. SC Cambuur, toen koploper, en De Graafschap stapten vergeefs naar de rechter om promotie naar de Eredivisie af te dwingen.