De Jong voelt zich na zwaar seizoen fysiek ‘hartstikke goed’

ZEIST (ANP) - Frenkie de Jong maakte afgelopen seizoen van alle Oranje-internationals veruit de meeste speelminuten. De middenvelder van FC Barcelona heeft naar eigen zeggen geen last van vermoeidheid en begint fit aan het EK.

"Of het te veel kan zijn, qua minuten? Dat denk ik niet", aldus De Jong vrijdag in Zeist. "Ik voel me fysiek hartstikke goed en ik denk dat het vooral iets is dat in je hoofd gaat zitten als heel veel mensen dat steeds tegen je zeggen. Voor mij is het geen thema." De Jong heeft tussen de wedstrijden door geen extra rust nodig, ook niet als Oranje ver komt in het toernooi. "Het is altijd aan de trainer, maar voor mij persoonlijk zou dat niet hoeven."

De verwachtingen rond het Nederlands elftal zijn niet heel hooggespannen. De Jong denkt dat Oranje ver kan komen. "Het gevoel in de groep is goed. Ik denk dat we veel vertrouwen hebben. De speelwijze is duidelijk geworden. Ik denk dat we daar goede stappen in hebben gezet. Wat het precies gaat worden, is moeilijk te voorspellen. We moeten gewoon zorgen dat we zondag de eerste wedstrijd winnen. Ik ga gewoon zo goed mogelijk spelen en dan zien we wel waar we stranden. Of dat we het toernooi winnen."