De Kijk van Koolhoven eerder te zien vanwege WK-duel Oranje

Omdat vrijdag de kwartfinalewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het WK voetbal wordt gespeeld, hebben de makers van het VPRO-programma De Kijk van Koolhoven besloten om de vierde aflevering een dag eerder dan gebruikelijk al online te zetten. De reguliere tv-uitzending op NPO 3 blijft wel staan op vrijdagavond 9 december, een klein half uur na de aftrap van het duel van Oranje om 20.00 uur.

De aflevering over vampieren is donderdag 8 december vanaf 21.00 uur op NPO Start te zien, laat Koolhoven aan het ANP weten. "Toen Oranje de VS klopte, sprongen regisseur David Kleijwegt en ik een gat in de lucht", aldus de regisseur. "Maar voor we neerkwamen, begrepen we al dat dit ons veel kijkers zou kosten. Door keihard te werken is de aflevering nu eerder klaar en kan deze eerder online."

Daarnaast meldt Koolhoven dat drie afleveringen uit het eerste seizoen, dat een kijkadvies van 16 jaar en ouder heeft, nu ook de hele dag bij NPO Plus te zien is. Het gaat om de afleveringen Spaghettiwestern, Water & Boten en Film Noir.

In het programma De Kijk van Koolhoven vertelt de regisseur van onder meer films als Brimstone en Oorlogswinter, aan de hand van scènes uit bekende films, over zijn liefde voor cinema. Met behulp van computertechnieken is Koolhoven soms ook zelf te zien in scènes van de films die hij in zijn programma bespreekt.