De Kleine Komedie gaat ondanks waarschuwing door met shows

De Kleine Komedie gaat ondanks de officiële waarschuwing van de gemeente toch door met de voorstellingen. Woensdagmiddag waarschuwden boa's het Amsterdamse theater dat de voorstellingen moesten stoppen.

Volgens directeur Jörgen Tjon A Fong is het belangrijker dat de sector zich vandaag laat horen dan dat er gehoor wordt gegeven aan de waarschuwing. "We houden ons aan de regels, net als de kapsalon gaan we om 17.00 uur dicht."

In de vierde en laatste knipronde treedt cabaretier Youp van 't Hek op. In de drie eerdere rondes traden onder anderen Brigitte Kaandorp, Freek de Jonge, Henry van Loon en Claudia de Breij op. De Kleine Komedie was het eerste theater dat zich aansloot bij de actie Kapsalon Theater, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt optreden.

Tijdens Kapsalon Theater kunnen bezoekers woensdag hun haar laten knippen in meerdere theaters in het land. Cabaretier Diederik Ebbinge bedacht de actie en benaderde De Kleine Komedie, die zich gelijk aansloot. Collega Sanne Wallis de Vries vond de actie zo goed dat ze besloot tot een landelijke opzet.