De Nog Grotere Slijmfilm bekroond met Gouden Film

Ook het vervolg op de succesvolle film De Grote Slijmfilm is een hit. De sequel heeft binnen drie weken meer dan 100.000 bezoekers getrokken en is dus bekroond met een Gouden Film. Dat maakte distributeur Splendid Film vrijdag bekend.

Dit behaalde aantal is helemaal knap omdat bioscopen door de voortdurende coronamaatregelen nog steeds maar een derde van alle stoelen mogen vullen. Het eerste deel trok in totaal 250.000 bezoekers.

De hoofdrol wordt wederom vertolkt door YouTube-ster Bibi. De rest van de cast bestaat uit Matheu Hinzen, Vincent Visser, Ferdi Stofmeel, Denise Aznam, Sarah Nauta en Tina de Bruin.

Jaloerse ex-fan

In het vervolg moet slijmcreator Indy (Bibi) voor Internationale Slijmdag een nieuw slijmrecept verzinnen. Alles gaat volgens plan, tot ze te maken krijgt met Benji (Matheu Hinzen), een jaloerse ex-fan die het slijmrecept probeert te stelen om zo zelf beroemd te worden. De film wordt geregisseerd door Martijn Smits (Mees Kees in de wolken).

Ook andere Nederlandse films doen het momenteel goed in de bioscopen. Het oorlogsepos De Slag om de Schelde passeerde recent de 350.000 bezoekers en ook de Jandino-film Judeska inda House trekt uitverkochte zalen.