De Oranjezomer begint laatste week met 884.000 kijkers

De laatste week van het praatprogramma De Oranjezomer op SBS6 is maandag bijna met een nieuw recordaantal kijkers begonnen. Waar er zondag nog 891.000 mensen keken, waren dat er maandag met 884.000 kijkers net iets minder.

Het programma is wel terug te vinden in de top tien van best bekeken programma's van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). De Oranjezomer staat op plaats negen, net boven de spelshow Ik Weet Er Alles Van! dat 829.000 kijkers naar RTL 4 wist te trekken.

In de uitzending van De Oranjezomer werd maandag door Johan Derksen het trieste nieuws gedeeld dat de vader van collega Wilfred Genee op tragische wijze was overleden aan een hartinfarct. De presentator heeft momenteel vakantie, Hélène Hendriks presenteert de laatste uitzendingen van het programma.

Het best bekeken programma van de dag was volgens SKO het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, daar keken iets meer dan 2 miljoen mensen naar. De slimste mens (NPO 2) volgt met ruim 1,5 miljoen kijkers en Studio Tokio (ook NPO 1) sluit de top drie af met ruim 1 miljoen kijkers.