De Roon draagt met doelpunt bij aan zege Atalanta op Cremonese

CREMONA (ANP) - International Marten de Roon heeft met een doelpunt een aandeel gehad in de 3-1-zege van zijn club Atalanta in de uitwedstrijd tegen Cremonese, dat onderaan staat in de Italiaanse voetbalcompetitie. De middenvelder van Oranje nam vlak voor rust het eerste doelpunt voor zijn rekening.

De Roon (32) kreeg de bal rond de penaltystip voor zijn voeten nadat Cremonese er niet in was geslaagd de bal weg te werken. De middenvelder, die de hele wedstrijd speelde, schoof de bal beheerst in het doel. Na een klein uur kwam Cremonese via Daniel Ciofani, die een strafschop benutte, op gelijke hoogte. Invallers Jérémie Boga en Ademola Lookman bezorgden Atalanta toch een zege, de veertiende van het seizoen in 28 duels.

Atalanta staat voorlopig vijfde in de Serie A en doet volop mee om plaatsing voor de Champions League. De vier beste clubs bemachtigen een ticket.

Voor De Roon was het zijn tweede doelpunt van het seizoen in de Serie A. Vorige maand had hij met een doelpunt met zijn hoofd een belangrijk aandeel in de 2-1-zege op Empoli.