De stembus van Top 2000 gaat open

Vanaf dinsdagochtend kunnen mensen stemmen op de Top 2000, die vanaf eerste kerstdag te horen is op NPO Radio 2. De radiozender gaf 08.00 uur het startschot voor de 22e editie van de ‘lijst der lijsten’.

Met een druk op de knop openden de presentatoren de stembus van de Top 2000. Ze hopen dat veel mensen gaan stemmen dit jaar. "Het mooiste moment van het jaar", aldus Jan-Willem Roodbeen.

Er kan tot 7 december 17.00 uur gestemd worden. De top 10 van de lijst wordt direct bekendgemaakt aan het einde van de stemweek en de hele top 2000 wordt donderdag 17 december onthuld.

Bierviltjes

Iedereen die heeft gestemd, maakt kans op een thuispakket om het Top 2000 cafégevoel thuis na te bootsen. Dinsdag is het dj-team Frank van ‘t Hof en Wouter van der Goes gelijk aan de slag gegaan als koerier om deze doe-het-zelf-bouwpakketten bij de mensen thuis te brengen. In de doos zitten onder meer bierviltjes, slingers en een immense poster van het Top 2000 café.

In oktober werd al bekend dat het Top 2000 café in Beeld en Geluid in Hilversum wel weer wordt opgebouwd, maar het is nog niet duidelijk of de radiozender het café openstelt voor publiek.