Debra Messing biedt Kim Kardashian excuses aan

Debra Messing heeft spijt van de tweet die ze in september plaatste waarin ze zich afvroeg waarom het Amerikaanse programma Saturday Night Live Kim Kardashian had gevraagd om op te treden als gastpresentator. De Will & Grace-actrice zegt nu dat ze Kardashian 'absoluut niet wilde kwetsen of pesten'. Dit liet ze weten in een interview met de Tamron Hall Show.

In eerste instantie tweette Messing: "Waarom Kim Kardashian? Ik snap dat ze een cultureel icoon is maar de gastpresentatoren van SNL zijn doorgaans mensen uit het vak die een film, tv show of album te promoten hebben. Mis ik hier iets?" Nadat de actrice op sociale media veel kritiek kreeg op haar uitspraak, legde ze bij Tamron Hall uit hoe ze het werkelijk bedoelde.

"Luister, ik was er niet op uit om haar voor gek te zetten en mocht iemand dat wel gedacht hebben, dan bied ik bij deze mijn excuses aan. Dat is nooit de bedoeling geweest van mijn tweet. Ze is een fenomeen, een cultureel icoon. Maar omdat ik opgegroeid ben met de manier waarop SNL hun presentatoren uitzocht, vroeg ik me af wat Kim te promoten had: een nieuwe tv show, een boek, een film? Maar dat bleek niet het geval, vandaar mijn tweet. De formule van SNL is door de jaren heen aangepast en daar moet ik aan wennen", aldus Messing.

De actrice had na het zien van de uitzending niets dan lof voor Kim. "Ze deed het geweldig en ik vond het te gek. Iedereen die mij een beetje volgt weet dat ik de eerste ben die andere vrouwen steunt en hun grootste cheerleader ben. Nogmaals, het ging me niet om Kim zelf maar om de verandering binnen het programma. Ik hoop dat mensen dat zien."