Deense bondscoach na verlies toch trots op team

KOPENHAGEN (ANP) - Bij de Deense voetballers overheerste na de nederlaag tegen België (1-2) op de Europese titelstrijd voetbal toch een goed gevoel. "Ik ben trots op het team", zei bondscoach Kasper Hjulmand. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de nederlaag. Maar er staan heel veel positieve dingen tegenover."

"Ik wist niet wat te verwachten van deze wedstrijd", vervolgde de trainer, na de hartstilstand van Christian Eriksen in het eerste, ook verloren duel. "De kwaliteit die we getoond hebben, slechts enkele dagen nadat de spelers bijna een van hun beste vrienden verloren, is ongelooflijk. We hebben in de eerste helft gedomineerd tegen het beste team van de wereld. Ik heb zoveel respect voor mijn spelers en dat heb ik ze ook gezegd."

Hjulmand bedankte ook voor de omvangrijke steun, uit alle hoeken van Europa. "Dat betekent erg veel voor ons. Christian gaat nog zware weken tegemoet, maar we zijn er voor hem. We gaan in de volgende wedstrijd de Russen kloppen, dit EK is voor ons nog niet afgelopen."

Een opvallend beeld na het laatste fluitsignaal: op het veld viel Hjulmand in de armen van tegenstander Romelu Lukaku, ploegmaat van Eriksen bij Inter. De bondscoach: "Lukaku heeft indruk gemaakt op ons. Hij is een fantastische persoon en een goede vriend van Eriksen. Hij vertelde me dat hij dankbaar was omdat we Christians leven gered hebben. Voetbal is een van de mooiste zaken ter wereld: het gaat over religies en grenzen heen. We voelen ons verbonden, we behoren tot dezelfde familie."