Deense bondscoach weet nog niet of hij blijft na WK-uitschakeling

DOHA (ANP) - Kasper Hjulmand weet nog niet of hij aanblijft als bondscoach van de Deense voetbalploeg. Woensdagavond werd Denemarken in de groepsfase van het WK voetbal uitgeschakeld na een 1-0 nederlaag op Australië. De Denen moesten die wedstrijd winnen om door te gaan naar de achtste finales.

"Dit is niet het moment om conclusies te trekken", zei Hjulmand donderdag. "Ik heb nog geen besluit genomen." Hjulmand zei dat de steun van de bond "niet als vanzelfsprekend" kan worden beschouwd.

Peter Möller, sportief directeur bij de Deense voetbalbond DBU, sprak woensdag na de nederlaag in Qatar echter zijn vertrouwen uit in de bondscoach. Tijdens een persconferentie liet hij weten dat hij van plan is het contract van Hjulmand te verlengen tot en met het EK van 2024. "We zijn erg blij met Kasper en we denken dat hij veel kan bijdragen om het team vooruit te helpen", zei Möller. "Als sportief directeur draag ik ook de verantwoordelijkheid. Het is natuurlijk ook mijn schuld dat we het op dit WK niet goed genoeg hebben gedaan", erkende hij.

Teleurstellende WK-deelname

Denemarken eindigde het WK met slechts 1 punt uit drie wedstrijden. Naast de verliespartij tegen Australië speelden de Denen eerder gelijk tegen Tunesië en verloren ze van regerend wereldkampioen Frankrijk.

In 2021 stond de Deense ploeg nog in de halve finale van het EK. Daarin verloren ze van Engeland (2-1).