Deense international Kjær verlengt contract bij AC Milan

MILAAN (ANP) - De Deense international Simon Kjær blijft AC Milan trouw. De 32-jarige verdediger heeft zijn contract bij de Italiaanse club verlengd tot medio 2024. Zijn oude verbintenis zou volgend jaar zomer aflopen. Hij speelde eerder in Italië voor Palermo, AS Roma en Atalanta.

Kjær komt sinds januari 2020 voor AC Milan uit. Hij speelde tot dusver 66 wedstrijden voor de club uit Milaan.

Kjær, goed voor ruim honderd interlands, kreeg in augustus van dit jaar de President's Award van de Europese voetbalunie UEFA toegewezen. De Deense aanvoerder ontving deze onderscheiding voor de professionele en waardige wijze waarop hij optrad nadat zijn ploeggenoot Christian Eriksen op het veld in elkaar was gezakt tijdens de EK-wedstrijd op 12 juni tegen Finland in Kopenhagen.

De middenvelder van Internazionale werd op het veld succesvol gereanimeerd en werkt nu vol goede moed aan zijn volledige herstel. Kjær was als één van de eersten op het veld bij Eriksen om eerste hulp te verlenen. Hij legde onder meer zijn ploeggenoot in een stabiele positie, zorgde ervoor dat de andere Deense spelers in een kring om hem heen gingen staan terwijl Eriksen werd gereanimeerd en ving op het veld diens hevig geëmotioneerde partner op.