Deense teamarts: Eriksen kreeg hartstilstand

KOPENHAGEN (ANP) - Voetballer Christian Eriksen is zaterdag tijdens het duel van Denemarken op de Europese titelstrijd tegen Finland getroffen door een hartstilstand. Dat heeft teamarts Morten Boesen van de Deense selectie gezegd.

"We hebben hem met behulp van een defibrillator teruggekregen", aldus de dokter. "We waren net op tijd, anders was hij overleden." De toestand van de speler van Inter is inmiddels stabiel. De oud-Ajacied verblijft in een ziekenhuis. Zijn zaakwaarnemer Martin Schoots liet weten dat Eriksen zich goed voelt en in een positieve stemming is.

Na het incident werd het duel na langdurig oponthoud uitgespeeld. Finland won met 1-0. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zei een dag later dit bij nader inzien een verkeerd besluit te vinden. "We hadden niet verder moeten voetballen. De spelers moesten kiezen, of meteen verder of een dag later. Het was verkeerd om deze keuze aan ze voor te leggen. Ze hadden de gelegenheid moeten krijgen tot rust te komen en wat langer na te denken."