Demi Lovato boos over suikervrije koekjes

Demi Lovato is dit weekend hard van leer gegaan tegen een ijssalon. Reden was dat het bedrijf in Los Angeles tijdens haar bezoek suikervrije koekjes en "ander dieetproducten" in de etalage had liggen.

De zangeres liet in haar Instagram Stories weten dat ze het "ontzettend moeilijk" vond om nog iets te bestellen nadat ze de koekjes had zien liggen. Ze noemde het bedrijf, The Big Chill, in een hashtag een aasgier van de dieetcultuur en zei daarna dat ze #dietculturevultures ging gebruiken om aan te geven dat bedrijven "die meewerken aan een samenleving waarin eetstoornissen niet alleen in de hand worden gewerkt, maar worden bejubeld."

De zaak liet in een eigen Instagram Story weten dat zij simpelweg een aanbod hebben voor "diabeten, mensen met een glutenintolerantie en vegans" en ze daarnaast ook reguliere lekkernijen verkopen. "We voorzien al 36 jaar in de behoeftes van al onze klanten. We vinden het vervelend dat je dat beledigend vindt", liet het bedrijf vervolgens aan Lovato weten.

De zangeres, die zelf in het verleden kampte met boulimia, antwoordde dat The Big Chill ook rekening moest houden met klanten die het vanwege een eetstoornis al moeilijk genoeg vinden om de zaak binnen te gaan. Ook vindt ze dat bij de aangepaste producten moet staan dat ze voor mensen zijn die daar een medische reden voor hebben.