Demouge versterkt technische staf VVV-Venlo

VENLO (ANP) - Oud-voetballer Frank Demouge (38) maakt komend seizoen deel uit van de technische staf van VVV-Venlo. De voormalig aanvaller van onder meer NEC, Willem II, FC Utrecht, Roda JC en het Engelse Bournemouth wordt spitsentrainer bij de eredivisionist uit Venlo.

"Ik heb nauw contact met Mark Luijpers. Die benaderde me onlangs of ik er oren naar had om naar Venlo te komen om de spitsen van VVV onder de loep te nemen en specifieke training met hen op te pakken", vertelt Demouge. Luijpers is een van de assistenten van hoofdtrainer Hans de Koning.

"Frank was altijd een typische spits: een aanspeelpunt, iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van", zegt technisch manager Stan Valckx, die ook Dirk Marcellis heeft aangetrokken. De oud-speler van PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle wordt performance coach bij de club waar hij zijn loopbaan in de jeugdopleiding begon.

Marcellis bekleedde, nadat hij gestopt was met voetballen, een commerciële functie bij PEC Zwolle maar wilde weer terug naar zijn geboorteplaats Horst aan de Maas. Hij zal met name jonge spelers begeleiden op weg naar het eerste elftal.