Denemarken en België staan even stil bij onfortuinlijke Eriksen

KOPENHAGEN (ANP) - De wedstrijd op de Europese titelstrijd voetbal tussen Denemarken en België is na 10 minuten even stilgelegd, om steun te betuigen aan de Deen Christian Eriksen. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers floot af, om iedereen in het stadion de gelegenheid te geven te applaudisseren. De middenvelder werd in de eerste wedstrijd van de Denen getroffen door een hartstilstand. Naar omstandigheden maakt de oud-Ajacied het goed.

De ontmoeting in de Deense hoofdstad Kopenhagen staat grotendeels in het teken van het incident van Eriksen. Tijdens de warming-up droegen kinderen een levensgroot shirt met het nummer 10 van de speler het veld op. De actie kreeg veel bijval van het talrijke publiek, dat al drie kwartier voor het begin het ene spreekkoor na het andere liet horen.

Denemarken speelde lang nadat Eriksen naar het ziekenhuis was gebracht de wedstrijd tegen Finland nog wel uit en verloor met 0-1. België won de eerste wedstrijd, tegen Rusland (3-0). Naar verluidt volgt Eriksen de wedstrijd van zijn elftal tegen België op televisie vanuit het ziekenhuis.

De stand bij Denemarken - België is na 10 minuten 1-0 in het voordeel van de Denen, voor wie Yussuf Poulsen al na 2 minuten scoorde.