Denis Villeneuve niet klaar met Sylvia Hoeks

AMSTERDAM - Sylvia Hoeks heeft diepe indruk gemaakt op Blade Runner 2049-regisseur Denis Villeneuve. De Canadese filmmaker, die eerder successen als Arrival en Incendies maakte, wil vaker samenwerken met de Nederlandse actrice.

“We hebben over de hele wereld gezocht naar jonge, talentvolle actrices”, zegt Villeneuve in het AD. “De auditietape van Sylvia blies mij omver. Wat een kracht straalde daarvan uit.” Ook met haar tweede auditie wist Sylvia de regisseur te imponeren. “Ik merkte dat zij een actrice is met heel veel diepte. Zij kent geen angst en heeft een sterke fantasie. Zij was altijd uitstekend voorbereid en deed zelfs suggesties die ik van haar heb overgenomen.”

Volgens de regisseur maakte Sylvia ook indruk op de set van Blade Runner 2049, het vervolg op de sciencefictionklassieker Blade Runner, die van Rutger Hauer een wereldster maakte. “Na haar eerste opname viel iedereen stil. Van bewondering. Ik vergelijk haar met een Stradivarius. Zij weet het nog niet, maar ik wil zeker weer met haar een film maken.”

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *