Depay en Wijnaldum gepresenteerd bij FC Barcelona en PSG

BARCELONA/PARIJS (ANP) - Memphis Depay en Georginio Wijnaldum kunnen eindelijk aan hun nieuwe avontuur beginnen. Een kleine maand na de pijnlijke uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK (0-2) werden beide Oranje-internationals gepresenteerd bij hun nieuwe clubs, respectievelijk FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

"Tegen Barcelona kun je gewoon geen 'nee' zeggen", zei Depay nadat de aanvaller de bal had hooggehouden en wat trucjes deed voor de fotografen. "Dit is echt een droom die uitkomt."

Op dezelfde dag werd Wijnaldum voorgesteld bij Paris Saint-Germain. "De hele club gaf mij het gevoel dat ze mij graag wilden hebben, dat speelde een grote rol", vertelde de oud-speler van Liverpool in een interview op de website van zijn nieuwe werkgever. Bij PSG komt Wijnaldum te werken met trainer Mauricio Pochettino. "Hij heeft me al eens benaderd om naar Tottenham Hotspur te komen, toen heb ik veel met hem gesproken. In Liverpool speelden we zeer aanvallend voetbal, dat was het beste van alles. Deze club heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt."

Depay (27 jaar) en Wijnaldum (30) kunnen, na de start bij hun clubs, hernieuwd kennismaken met Louis van Gaal, die begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje. De KNVB heeft de komst nog niet officieel kenbaar gemaakt. Depay en Wijnaldum werkten, als een van de weinige spelers van het huidige Oranje, al eens met Van Gaal samen bij het nationale team. Beide voetballers maakten deel uit van de selectie die in 2014 brons haalde bij het WK.