Depay ziet samenwerking met Weghorst wel goed komen

ZEIST (ANP) - Memphis Depay denkt dat hij bij het Europees kampioenschap een goed aanvalsduo met Wout Weghorst kan vormen. Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal wil gaan spelen in een 5-3-2-formatie en het ligt voor de hand dat Weghorst de tweede positie in de voorste linie, naast Depay, gaat invullen.

"Ik sprak al met Wout buiten het voetballen om. Het is een goede jongen, we maken grapjes met elkaar. Die klik op persoonlijk vlak was er al", zei Depay donderdag in Zeist. "Op het veld zag je de tweede oefenwedstrijd, zondag tegen Georgië, dat we elkaar proberen te vinden. Met steekballetjes. Of in de kaats, dat ik er 'onder' kom. In de trainingen proberen we dat ook. In die wedstrijd lukte het eigenlijk één keer en toen was het gelijk raak."

De Boer heeft Donyell Malen en Luuk de Jong als andere opties voorin, in dit systeem. De Jong is in de hiërarchie van De Boer een flink stuk gezakt in vergelijking met vorige interlandperiodes. Depay: "Ik ken Luuk ook al heel lang. We hebben bij PSV samen gespeeld. Hij is ook een balvaste spits die je in kunt spelen. Ik kan met Wout en Luuk goed overweg. Laat ik dat vooropstellen. Al hebben ze allebei wat andere kwaliteiten."