Derby County krijgt aftrek van 12 punten vanwege surseance

LONDEN (ANP) - Derby County heeft 12 punten in mindering gekregen nadat de Engelse club van het tweede profniveau (Championship) eind vorige week uitstel van betaling had aangevraagd. Dat is in Engeland een standaardstraf voor clubs die in surseance gaan vanwege grote financiële problemen.

Derby, met de Engelse oud-international Wayne Rooney als trainer, stond met 10 punten uit acht wedstrijden op de twaalfde plek. Door de reglementaire puntenaftrek zakt de noodlijdende club naar de laatste plaats. Derby moet met een totaal van -2 verder.

Tijdelijke bewindvoerders moeten er nu voor gaan zorgen dat de financiële huishouding van de club weer enigszins op orde komt. Derby heeft te maken met een terugloop van inkomsten van bijna 23,5 miljoen euro. Volgens de clubleiding is de coronapandemie de belangrijkste oorzaak voor de huidige crisis. Het uitblijven van een overname door investeerders heeft de problematiek versterkt.

Derby County heeft een beroep op de directie van de English Football League gedaan om te helpen zoeken naar een geschikte kandidaat om de club te redden.

Het is nog onduidelijk of Derby County het seizoen kan afmaken. Rooney is vooralsnog niet van plan om op te stappen. "De spelers en de staf rekenen op mij en ik zal alles blijven geven om ons te helpen deze moeilijke periode door te komen", zei hij onlangs. Rooney is de opvolger van oud-international Phillip Cocu, die in november vorig jaar als hoofdcoach van Derby County werd ontslagen.