Derby tussen FC Twente en Heracles eindigt in gelijkspel

ENSCHEDE (ANP) - De derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is in 1-1 geëindigd. FC Twente pakte voor het eerst sinds half maart weer een punt in de Eredivisie. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de twee provinciegenoten in Almelo ook in een gelijkspel (2-2).

De thuisploeg kwam pas in de 85e minuut op gelijke hoogte na een fraai schot van Danilo, die voor de zestiende keer trefzeker was voor FC Twente. Mats Knoester had Heracles in de 70e minuut op voorsprong gezet met een goed geplaatste kopbal na een voorzet vanaf de linkerflank van Rai Vloet.

Een kwartier voor tijd vond er een opmerkelijk moment plaats. FC Twente leek een penalty te krijgen, maar de beslissing werd op aanraden van de VAR teruggedraaid. De reden was dat bij het begin van de aanval de bal niet stillag bij de doeltrap van keeper Joël Drommel. Trainer Ron Jans en de spelers konden het nauwelijks geloven dat scheidsrechter Allard Lindhout voor zoiets kleins terugkwam op zijn beslissing, maar bleven jagen op de gelijkmaker. Die kwam er niet veel later.

Jans had zijn ploeg op een flink aantal plekken gewijzigd; Luciano Narsingh, Queensy Menig, Godfried Roemeratoe en Dario Dumic begonnen op de bank. Wout Brama was de captain.

FC Twente heeft nu twaalf thuisduels op een rij niet gewonnen, een negatief clubrecord.