Derde nederlaag op rij van Lazio in Serie A

ROME (ANP) - Lazio heeft in de Italiaanse voetbalcompetitie voor de derde keer in een week tijd verloren. De nummer 2 van de Serie A moest in het eigen Stadio Olimpico ook buigen voor Sassuolo: 1-2. De ploeg van trainer Simone Inzaghi verloor eerder deze week al van AC Milan (0-3) en bij Lecce (2-1).

De Romeinen waren voor de coronacrisis in gevecht met Juventus om het kampioenschap, maar na de hervatting is Lazio het helemaal kwijt. De lichtblauwe formatie uit de Italiaanse hoofdstad wist pas twee keer te winnen en incasseerde tegen Sassuolo de vierde nederlaag in drie weken tijd. Juventus kan de voorsprong op Lazio aan kop van de ranglijst zaterdagavond vergroten tot tien punten. De titelverdediger ontvangt Atalanta, dat dankzij negen overwinningen op rij is opgeklommen naar de derde plaats met nog maar twee punten minder dan Lazio.

Luis Alberto schoot Lazio na een half uur spelen nog wel met het nodige geluk op voorsprong. Giacomo Raspadori trok de stand kort na rust gelijk, in de blessuretijd bezorgde invaller Francesco Caputo de bezoekende ploeg de winst.