Derde titel Djokovic op US Open

NEW YORK (ANP) - Tennisser Novak Djokovic heeft voor de derde keer de titel op de US Open veroverd. De 31-jarige Serviër was in de finale in New York te sterk voor de twee jaar jongere Argentijn Juan Martin del Potro. Na 3 uur en 15 minuten was de eindstrijd voorbij: 6-3 7-6 (4) 6-3. De veelzijdige kwaliteiten, ook op fysiek gebied, van Djokovic gaven de doorslag, al kon Del Potro vooral op inzet en karakter goed partij bieden.

Djokovic was eerder op Flushing Meadows in 2011 en 2015 de beste. Hij won afgelopen zomer ook al Wimbledon. Zijn erelijst telt nu veertien grandslamtitels, evenveel als de Amerikaan Pete Sampras. Alleen de Zwitser Roger Federer (twintig) en de Spanjaard Rafael Nadal (zeventien) hebben meer majors gewonnen.

Del Potro won de titel in New York in 2009. Daarna haalde hij nooit meer de finale van een grandslamtoernooi, vooral ook door langdurig blessureleed. De lange Zuid-Amerikaan incasseerde zijn vijftiende nederlaag in zijn negentiende partij tegen Djokovic, die op een grandslamtoernooi nog nooit van 'Delpo' verloor.

Breakpiont

Djokovic benutte in de eerste set bij een stand van 4-3 het eerste breakpoint van de partij. Hij maakte op service van Del Potro vijf punten op rij. Het eerste setpoint liet de als zesde geplaatste Serviër zich evenmin ontnemen.

Ook in de tweede set, die ruim anderhalf uur duurde, had Del Potro het moeilijk. Djokovic maakte nauwelijks fouten en brak al in de derde game de service van de als derde geplaatste Argentijn.

Concentratie

In de zesde game kon Del Potro voor de eerste keer toeslaan op de service van Djokovic die zijn concentratie even leek kwijt te raken (3-3). In de achtste game wist de Serviër drie breakpoints weg te werken (4-4). Ook in de tiebreak was hij op de beslissende momenten de betere speler.

Mede dankzij zijn prima conditie en zijn ijzersterke returns kon Djokovic in de vierde game de service van Del Potro opnieuw breken (3-1). De Argentijn knokte nog wel even terug (3-3), maar kwam op alle fronten net iets tekort om de winstpremie van circa 3,3 miljoen euro veilig te stellen. Del Potro, die het na afloop even te kwaad kreeg, moest het doen met 1,6 miljoen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →