Dessers ruilt zijn treffers graag voor winst Conference League

LAGOS (ANP) - Voor Cyriel Dessers is een mogelijke titel van topscorer van de Conference League van ondergeschikt belang. "Het gaat woensdag maar om één ding", doelt hij op de finale tegen AS Roma in Tirana. "We willen die beker winnen. En als ik daar een bijdrage aan kan leveren door te scoren, dan is dat alleen maar heel mooi."

Dessers maakte al tien doelpunten in het hoofdtoernooi van de Conference League. Dat is een clubrecord, want zelfs Pierre van Hooijdonk en Lex Schoenmaker kwamen in een seizoen nooit verder dan negen Europese treffers. Dessers mag zich topscorer van de Conference League noemen, ook omdat alle doelpunten van de voorronden niet meetellen. Zijn ploeggenoot Luis Sinisterra scoorde dit seizoen al elf keer in de derde competitie van de UEFA. Maar de Colombiaan maakte vijf van die treffers in voorronden tegen IF Elfsborg en FC Luzern.

Tammy Abraham is met negen doelpunten de grootste concurrent van Dessers voor de titel van topscorer van de Conference League. En laat die Engelse aanvaller nu voor AS Roma spelen. "Laten we hem woensdag dan maar van scoren afhouden", zegt de spits van Feyenoord lachend. "Maar topscorer worden is niet mijn eerste doel. Echt niet. Het is misschien logisch dat ik aandacht krijg als ik scoor. Maar dat is ook mijn taak in onze ploeg. Daarom vond ik het mooi dat onze verdedigers na de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille in de halve finale veel complimenten kregen. Omdat zij zo goed verdedigen met veel ruimte in hun rug, krijg ik steeds kansen om te scoren. We leveren een teamprestatie."