Deutsche Bank gaat veel banen schrappen

FRANKFURT (ANP) - Deutsche Bank gaat banen schrappen en wil zich weer meer op Europese klanten richten. De ploeterende Duitse bank zegt dat de resultaten ,,substantieel" verbeterd moeten worden en spreekt van ,,onacceptabele" opbrengsten voor de aandeelhouders. Het gaat waarschijnlijk om een ,,aanzienlijke vermindering'' van het personeelsbestand en de ingreep treft vooral afdelingen in de Verenigde Staten en Azië.

Concrete aantallen werden nog niet genoemd. Het grootste financiële concern van Duitsland kampt nu al een tijdje met problemen bij zijn tak voor zakenbankieren. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal dit jaar liefst 79 procent lager uit dan een jaar terug, op 120 miljoen euro.

Om orde op zaken te stellen wil de onlangs aangetreden topman Christian Sewing snijden in de kosten. Ook wil hij zich terugtrekken uit zaken die niet echt echt winstgevend zijn. Daarbij benadrukte Sewing dat de wortels van de bank, die al decennialang concurreert met de grote Amerikaanse zakenbanken op Wall Street, toch echt in Europa liggen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →