Deutschstunde en Rutger Bregman winnaars Film by the Sea

Het Duitse drama Deutschstunde is de grote winnaar geworden op de 22e editie van het festival Film by the Sea. De film over een jongen die na de Tweede Wereldoorlog in een heropvoedingsgesticht belandt, won de Film en Literatuur Award 2020.

De Career Award, de oeuvreprijs van het festival, ging naar Penoza- en Abel-actrice Olga Zuiderhoek. De Youth Jury Award werd toegekend aan Antigone, een moderne Canadese bewerking van de beroemde tragedie van Sophocles.

De prijs voor het beste luisterboek ging naar De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, de prijs voor beste voorlezer naar Karin Douma. Hadassah de Boer presenteerde de avond en Joe Buck zorgde voor de muzikale omlijsting.

Film by the Sea is het eerste grote filmevenement in Nederland dat weer doorgaat nadat half maart de coronacrisis uitbrak. Het festival in Vlissingen is breed uitgerold in samenwerking met de filmtheaters in Middelburg, Goes, Zierikzee, Oostburg en Bergen op Zoom. Voor de filmliefhebbers die liever nog even thuisblijven is een onlinefestivalzaal gecreëerd, waarin een selectie uit het filmaanbod te zien is.