Di María terug op trainingsveld Argentijnse ploeg

DOHA (ANP) - Aanvaller Ángel Di María heeft zich dinsdag gewoon laten zien op de training van Argentinië, de aanstaande tegenstander van Oranje in de kwartfinales van het WK voetbal. Dat is goed nieuws voor de Argentijnse voetbalfans en bondscoach Lionel Scaloni, want Di María miste het vorige duel van de Argentijnen vanwege een blessure aan het bovenbeen. "Di María terug op het veld", kopte de Argentijnse sportkrant Olé opgelucht.

De 34-jarige aanvaller van Juventus doorstond de eerste oefeningen op trainingsveld 3 van de Qatar Universitiy. Alleen de eerste vijftien minuten van de oefensessie waren toegankelijk voor de media.

Di Mariá miste zaterdag het duel uit de achtste finales met Australië, dat de Argentijnen met 2-1 wonnen. Hij kampte met spierproblemen in het rechterdijbeen. Di María is een van de weinige routiniers naast Lionel Messi in de ploeg van Scaloni.

Acht jaar geleden ontbrak Di María in de halve finale tegen Oranje op het WK in Brazilië. Een spierscheuring hield hem destijds ook uit de finale, die Duitsland met 1-0 won.