Diablo Cody wint Tony Award voor Jagged Little Pill

Scriptschrijfster Diablo Cody heeft een Tony Award gewonnen voor haar werk aan Jagged Little Pill, de Broadwaymusical gebaseerd op liedjes van Alanis Morissette. Cody is volgens The Hollywood Reporter de eerste persoon die een Tony én een Oscar in de kast heeft staan voor scenarioschrijven.

De Amerikaanse won een Academy Award voor het script van Juno uit 2007, waarin Elliot Page een zwangere tiener speelde. Cody won voor dat scenario ook een BAFTA en werd ervoor genomineerd voor een Golden Globe.

Jagged Little Pill werd in oktober vorig jaar genomineerd voor vijftien Tony Awards. Vanwege het coronavirus en de daaropvolgende sluiting van Broadway werden de belangrijke theaterprijzen pas zondag uitgereikt.

De musical rond de muziek van Morissette is in de tussentijd in opspraak geraakt: voordat de voorstelling naar Broadway verhuisde was Jagged Little Pill te zien in Boston. In de versie die daar werd gespeeld was een van de hoofdpersonen non-binair, maar in de Broadwayshow was die een cisvrouw. Ook beschuldigt een van de acteurs uit de voorstelling de producenten ervan hen onder druk te hebben gezet om door te blijven werken, terwijl hen eigenlijk geopereerd moest worden. De producenten hebben een onderzoek naar de gang van zaken ingesteld en beterschap beloofd.