Diederik Gommers grote kanshebber bij The Best Social Awards

De genomineerden van de publiekscategorieën van The Best Social Awards zijn bekendgemaakt. Internist en OMT-lid Diederik Gommers en rapper Défano Holwijn hebben de meeste nominaties op zak en zijn de grote kanshebbers bij de achtste editie van de prijsuitreiking.

The Best Social Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een of andere manier uitblinken op sociale media. Gommers is zowel genomineerd in de categorie beste personality en beste thuisblijf-content. Hij maakte afgelopen jaar een Instagramaccount aan en had binnen de kortste tijd honderdduizenden volgers.

Gommers neemt het op tegen Holwijn, die met drie nominaties de meeste op zak heeft. De YouTuber en rapper is in dezelfde categorieën genomineerd als het OMT-lid en maakt bovendien kans op de prijs voor beste 'positive impact'. Hij deed begin dit jaar dagelijks de FC avondklok-livestream.

Sylvana Simons en Rob Jetten

Tussen de andere genomineerden zitten onder anderen Snelle, Davina Michelle en Duncan Laurence. Maar ook Linda Hakeboom, Tim Hofman, Miljuschka Witzenhausen en Fred van Leer maken kans. Elk jaar worden ook politici genomineerd voor een Best Social Award. Dit jaar hebben onder anderen BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons en D66'er Rob Jetten een nominatie op zak.

Er kan tot en met 20 mei online gestemd worden op de 93 genomineerden in de publiekscategorieën. The Best Social Awards, die dit jaar op 2 en 3 juni worden uitgereikt, hebben ook zakelijke categorieën, daar kan niet voor worden gestemd. De winnaars van die categorie, waarin onder meer Omroep ZWART, NOS en bol.com grote kanshebbers zijn, worden door een vakjury bepaald.