Diggy Dex, Nick en Roel van Velzen maken cover van Hazes-hit

Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen hebben samen een cover gemaakt van de bekende hit Het Laatste Rondje van André Hazes. Zij lanceren het nummer maandag op YouTube om de zwaar getroffen horeca te steunen en er bij de overheid op aan te dringen dat de horeca heel snel weer open mag.

In de nieuwe versie draait het niet om de laatste minuten waarin een café open is, maar juist om de eerste minuten dat deze weer opengaat. Het nummer gaat gepaard met een videoclip waarin de drie zangers hun liefde voor de horeca betuigen. Het Laatste Rondje, dat Hazes uitbracht in 1981, wordt traditioneel in veel Nederlandse kroegen tegen sluitingstijd gedraaid.

Het idee voor de cover ontstond tijdens de repetities van De Vrienden Van Amstel LIVE, dat vorige week vanwege de huidige overheidsmaatregelen niet door kon gaan. De organisatie van het concert was overigens wel gedwongen om het hele podium op te bouwen en repetities te doen met de artiesten, voor het geval de overheid een halve dag voor aanvang van het concert zou besluiten dat de concertpodia wel weer open mochten.

Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen zouden alle drie optreden tijdens de concertreeks.