Diggy Dex schreef liedje over vader voor zevende album

Op het aankomende zevende album van Diggy Dex staat ook een nummer over zijn vader. Dat vertelde de rapper en zanger aan dj Lex Gaarthuis in de Radio 10-podcast De 10 Van.

Het nummer heet Luister Pa en staat op de plaat Carrousel, die in september uitkomt. "Ken je dat? Dat je een foto ziet van je vader en dat je denkt: wauw, hier was ‘ie mijn leeftijd. Zou hij met dezelfde vragen gezeten hebben waar ik nu mee zit? Levensvragen, het ouder worden, vragen over opvoeding. Dat heb ik geprobeerd te vangen in dat liedje", zegt Diggy Dex, de artiestennaam van Koen Jansen.

De rapper lijkt naar eigen zeggen "best wel" op zijn vader. "De passie voor taal, kunst, muziek. Het leven en laten leven. Ook het sociale heeft hij heel erg, hij is ook iemand die bij veel mensen op z’n gemak is. Hij is alleen wat minder extravert. Hij zoekt het podium niet per se op, al heeft hij vroeger wel dingen met cabaret gedaan maar dat was in zijn middelbare schooltijd."

Muzikale vaders

Diggy Dex heeft de afgelopen jaren ook veel "muzikale vaders" leren kennen. "Vroeger, en nog steeds, keek ik huizenhoog op tegen mannen als Raymond van ’t Groenewoud en vooral Stef Bos. Ik heb ze inmiddels allebei ontmoet en Stef is een goede vriend geworden. We hebben regelmatig contact, zien elkaar best vaak en ik zie hem als een soort muzikale vader."

Henny Vrienten, de zanger van Doe Maar, is iemand met wie hij graag nog zou samenwerken. "Het lijkt me te gek om iets met of voor hem te maken. Ik heb hem wel een of twee keer ontmoet maar nooit mee in de studio gezeten helaas."