Dionne Stax: koningin Máxima en ik zijn harde werkers

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Máxima reist Dionne Stax door het leven van de vorstin. In het NPO Radio 1-programma De Perstribune vertelde de presentatrice zondag over de reis die ze maakte voor haar AVROTROS-programma Dionne Dichtbij: Máxima.

In de serie ontmoet Dionne experts en mensen die koningin Máxima van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt. Ze reisde hiervoor onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en natuurlijk Nederland waar ze mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring met de koningin hebben.

Kijkend naar de overeenkomsten tussen Máxima en haarzelf, ziet Dionne dat ze allebei "harde werkers" zijn. "Zij is opgegroeid in een familie die hoger op de sociale ladder wilde komen. Ze wilden echt letterlijk het maximale uit haar carrière halen. Ze heeft er altijd wel heel hard voor gewerkt."

Dionne zegt door de documentaire "een completer beeld" te hebben gekregen van de koningin. Of Máxima gaat kijken naar de serie, waarvan de eerste aflevering maandagavond te zien is op NPO 1, weet de presentatrice niet. "Maar ik kan me voorstellen dat als ik haar zou zijn, ik wel even zou gaan kijken."