Dionne Stax lift mee op kijkcijfersucces tv-interview Máxima

Dionne Stax heeft kunnen profiteren van de goede kijkcijfers voor het verjaardagsinterview met Máxima op NPO 1. Met de tweede aflevering van haar programma Dionne dichtbij Máxima trok de presentatrice maandagavond ruim 1,6 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Dat is flink meer dan er naar de eerste aflevering keken. Vorige week zaten meer dan 917.000 mensen voor de buis voor het AVROTROS-programma, waarin Dionne experts en mensen ontmoet die de koningin van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt. Het programma werd, net als het tv-interview met Máxima, gemaakt vanwege de 50e verjaardag van de koningin. Het gesprek met Matthijs van Nieuwkerk werd door ruim 3,2 miljoen mensen gezien en was daarmee het best bekeken programma van de avond.

Verder stonden vooral de nieuwsprogramma's maandagavond hoog in de kijkcijferlijst. Het NOS Journaal van 20.00 uur werd door ruim 2,3 miljoen mensen bekeken, het Half Acht Nieuws op RTL 4 trok bijna 1,2 miljoen kijkers en voor OP1 zaten ruim 1 miljoen mensen voor de buis.