Directeur Bierhoff vertrekt na WK-deceptie bij Duitse voetbalbond

FRANKFURT (ANP) - De verantwoordelijke directeur voor de nationale selecties Oliver Bierhoff (54) vertrekt bij de Duitse voetbalbond. De invloedrijke official, eerder ook teammanager van het nationale elftal, heeft zijn contract ingeleverd. Dat deed hij enkele dagen nadat Duitsland werd uitgeschakeld in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Qatar. Bierhoff kreeg na de deceptie veel kritiek over zich heen.

Bierhoff, oud-international, is achttien jaar in dienst geweest van de Duitse voetbalbond (DFB). Hij had nog een contract tot medio 2024. "Onze beslissingen pakten niet altijd even goed uit de afgelopen weken", zei Bierhoff in een verklaring. "Dat betreur ik meer dan wie dan ook en daaruit trek ik mijn conclusies."

Vooralsnog blijft bondscoach Hansi Flick wel in functie, al willen de verantwoordelijken binnen de DFB op korte termijn wel een verklaring van hem voor de tegenvallende resultaten. Zelf heeft Flick te kennen gegeven Duitsland op het komende EK in eigen land nog te willen leiden.