Disney voor Sneeuwwitje-film in gesprek met mensen met dwerggroei

Disney heeft in een verklaring aan The Hollywood Reporter gereageerd op de felle kritiek van Peter Dinklage op de nog te verschijnen live-action remake van de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De Game of Thrones-acteur zei in de WTF-podcast van Marc Maron dat hij het verhaal "verdomde ouderwets" vindt.

"Om te voorkomen dat de stereotypen uit de originele animatiefilm worden versterkt, gaan we met deze zeven personages anders om en hebben we overleg gehad met mensen met dwerggroei", laat Disney weten.

Dinklage, die vooral bekend is door zijn rol van Tyrion Lannister in de HBO-serie Game of Thrones, zei in de podcast dat het verhaal niet meer van deze tijd is en aangepast moet worden. "Ik was een beetje verrast toen ze met trots vertelden een ​​latina-actrice als Sneeuwwitje te casten. Je vertelt nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen", zei de acteur, die niet bij het project betrokken is. "Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verdomde ouderwetse verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. Wat ben je verdomme aan het doen man?"

De opnames van de Disney-remake, gebaseerd op de originele animatiefilm uit 1937, zullen deze zomer in het Verenigd Koninkrijk van start gaan.