Diverse organisaties melden landelijke telefoonstoring

DEN HAAG (ANP) - Diverse organisaties, waaronder de ANWB, de gerechten en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), hadden dinsdagochtend te kampen met een landelijke telefoonstoring. Ook het Instituut Mijnbouwschade Groningen meldt de storing op zijn website. Rechtspraak.nl meldt op de site dat de rechtbanken en andere justitiële instanties "mogelijk niet telefonisch te bereiken" zijn.

De ANWB meldde eerder op dinsdagochtend dat de Wegenwacht door een storing telefonisch onbereikbaar was. Gestrande automobilisten werd gevraagd hun pechmelding via de app of via de website te doen. Enige tijd later meldde de organisatie dat de storing voorbij was.

In delen van het land had de politie in de nacht van maandag op dinsdag enige tijd te kampen met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer was hierdoor tijdelijk niet bereikbaar. Het ging in ieder geval om de regio's Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek die op Twitter meldden dat er een storing was. Kort voor 06.30 uur werd gemeld dat de problemen in Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek voorbij waren. Om 07.30 uur meldde ook de politie Rotterdam dat de "geen-spoedlijn" weer bereikbaar was. De oorzaak van de storing is niet bekend.

Het alarmnummer 112 was wel bereikbaar. Voor zaken die geen spoed hadden, konden mensen contact leggen via sociale media of via een meldingsformulier op de website van de politie.