Djokovic eenvoudig naar kwartfinale

ROME (ANP) - Novak Djokovic staat in de kwartfinale van het toernooi van Rome. De nummer een van de wereld was in de derde ronde veel te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-3 6-0. De Serviër versloeg donderdag in de tweede ronde ook al de Canadees Denis Shapovalov (6-1 6-3).

Djokovic lijkt klaar voor Roland Garros, het belangrijkste graveltoernooi dat eind deze maand in Parijs van start gaat.. Hij won vorige week ook al het toernooi van Madrid. Veel tennissers kwamen donderdag tweemaal in actie in Rome, omdat aanhoudende regenval woensdag het hele programma verstoorde.

Rafael Nadal plaatste zich met veel machtsvertoon voor de kwartfinale. De als tweede geplaatste Spanjaard verloor donderdag in twee wedstrijden slechts twee games. Hij deklasseerde eerst de Fransman Jérémy Chardy (6-0 6-1) en liet vervolgens de Georgiër Nikoloz Basilasjvili kansloos: 6-1 6-0.

Roger Federer had het een stuk lastiger. De Zwitser versloeg de Portugese gravelspecialist João Sousa (6-4 6-3), maar ontsnapte tegen Borna Coric aan uitschakeling : 2-6 6-4 7-6 (7). De Kroaat verspeelde een voorsprong van 6-4 in de beslissende tiebreak.