Djokovic evenaart op Australian Open Nadal met 22e grandslamzege

MELBOURNE (ANP) - Novak Djokovic heeft voor de tiende keer de Australian Open gewonnen. De 35-jarige Serviër won in de finale in drie sets van de Griek Stefanos Tsitsipas: 6-3 7-6 (4) 7-6 (5). Djokovic evenaarde recordhouder Rafael Nadal en staat nu ook op 22 grandslamzeges. Naast zijn tien titels in Melbourne won Djokovic zeven keer Wimbledon, drie keer de US Open en tweemaal Roland Garros.

Djokovic, die de Spanjaard Carlos Alcaraz aflost als nummer 1 van de wereld, kwam tegen Tsitsipas nauwelijks in de problemen. In de eerste set plaatste de tennisser bij 2-1 zijn eerste break. Beide spelers verspeelden hun opslagbeurt daarna niet meer.

In de tweede set liet Tsitsipas een kans liggen om de spanning terug te brengen. De mondiale nummer 4 kreeg op de service van Djokovic bij 5-4 een setpunt, maar benutte dat niet. In de tiebreak was Djokovic de betere. Ook de derde set ging gelijk op. Tsitsipas won voor het eerst in de wedstrijd een opslagbeurt van Djokovic, maar direct daarna leverde hij zijn servicebeurt ook in (1-1). De tiebreak moest wederom de beslissing brengen. Djokovic liep daarin al snel weg en gaf die voorsprong niet meer uit handen.