Djokovic heeft op Wimbledon vier sets nodig tegen Koreaan Kwon

LONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft zich met de nodige moeite verzekerd van een plek in de tweede ronde van Wimbledon. De titelhouder won in vier sets van de Koreaan Kwon Soon-woo: 6-3 3-6 6-3 6-4.

Djokovic had 2 uur en 27 minuten nodig voor de zege op de nummer 81 van de wereld. Op het Centre Court, waar vanwege de regen het dak de hele wedstrijd dicht was, benutte de Serviër zijn eerste wedstrijdpunt met een ace.

Voor de 35-jarige Djokovic was het pas zijn eerste wedstrijd op gras van het jaar. Een maand geleden kwam de nummer 3 van de wereld voor het laatst in actie. Hij verloor toen op Roland Garros in de kwartfinales van Rafael Nadal.

Djokovic verloor vijf jaar geleden voor het laatst op Wimbledon. Hij gaf toen op tegen de Tsjech Tomas Berdych. Sindsdien pakte hij drie keer de titel en in 2020 werd het toernooi afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Door de absentie van Daniil Medvedev, de nummer 1 van de wereld, is Djokovic als eerste geplaatst in Londen. De Rus Medvedev is niet welkom op Wimbledon in verband met de oorlog in Oekraïne. Alexander Zverev, vanaf maandag de mondiale nummer 2, is geblesseerd.